Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een onderdeel van digitale marketing waarbij je de producten/diensten van iemand anders promoot. Hierbij ontvang je in veel gevallen een bepaalde commissie. 

Affiliate marketing

Affiliate marketing in growth hacking

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je de producten en/of diensten van iemand anders promoot. Dit gebeurt in veel gevallen voor een bepaald percentage van het product/dienst als commissie.

De website, beter bekend als affiliates, moeten het product/dienst promoten. Dit kan met alle mogelijke middelen die zij hebben, denk hierbij aan website, social media, paid ads (PPC), email marketing of podcasts.

Op deze kanalen gebruiken de affiliates een specifieke link waardoor het bedrijf, waar zij het product van promoten, weet dat de verkoop komt door de betreffende affiliate.

Dit wordt allemaal bijgehouden door een cookie die in veel gevallen een bepaalde duur heeft. Denk hierbij aan 30, 45 of zelfs 90 dagen. Klik je op deze link, dan wordt er een cookie op je IP adres geplaatst. Als je dan binnen de betreffende dagen terugkomt en koopt, dan ontvangt de affiliate een commissie over het verkoopbedrag. 

In grote lijnen kan deze marketing vergeleken worden met de steeds groter wordende influencer marketing. In dit geval zijn de influencers de affiliates van jouw product. 

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel...

Wil je dat ik je ga helpen met het implementeren van een growth hacking framework?