Dock Four

Jan Willem heeft ons geholpen bij het opzetten van een complete marketing afdeling. Wij waren net gestart met onze online propositie en de noodzaak voor een ecommerce manager was daar. 

De klant Dock Four

Dock Four is een ecommerce bedrijf dat zich specialiseert in de wanddecoratie. Als dochteronderneming van een grote internationale speler zochten ze naar een pakkend product die mensen kant en klaar aan de muur konden hangen. 

De online propositie moest nog gemaakt worden en het marketing team bestond uit welgeteld 0 personen. 

Tijd voor een leuke opdracht om alles van de grond af aan op te bouwen voor deze speler in de wanddecoratie.

“Met onze wanddecoratie maak je in een handomdraai een unieke en stijlvolle creatie voor aan je muur.”

Industrie

Ecommerce en retail

Diensten

Ecommerce manager en growth hacker

Duur

8 maanden

De vraag

Het opzetten van de complete marketing, inclusief online propositie en snelle manieren om te experimenteren. 

De oplossing

Als eerste heb ik de online propositie van Dock Four onder de aandacht gebracht. Dit betekende veel gesprekken met de aandeelhouders en directeur over de vraag “wat is Dock Four” en “wat wil Dock Four” uitstralen.

Na een intensieve periode is de start gemaakt met het opzetten van de websop. Dit hebben we volledig in eigen beheer gedaan samen met de designers van Dock Four en een aantal externe partijen. Samen met de bouw van de webshop is een complete infrastructuur aan data opgezet. Deze bestond o.a. uit een SAP systeem, marketing analytics, dashboards voor maandelijkse meetings en conversie gerichte doelen voor strategieën later op de marketplaces.

Na deze basis zijn we van start gegaan met het opzetten van diverse kanalen om de verkoop te stimuleren. Google ads, Facebook en Pinterest waren een vast onderdeel van de marketingstrategie en deze hebben we uitgebouwd tot een mooie ROAS van 1:5 tot 1:6.

Na het opzetten van deze strategieën ben ik op zoek gegaan naar team leden die de taken over konden nemen om vervolgens dit ook te gaan doen. 

Na 8 mooie maanden en een prachtig resultaat ben ik weer vertrokken als marketeer bij Dock Four. 

Zo kan ik jouw bedrijf gaan helpen

Je kan mij inschakelen als freelance growth hacker of growth hacking spreker. Hierbij zal ik me volledig inzetten om een growth hacking framework op te zetten binnen jouw organisatie of bedrijf.