Wat is BOFU

BOFU is een afkorting die staat voor Bottom Of FUnnel. Het is de derde en de laatste fase van de welbekende marketing funnel.

AIDA

BOFU - bottom of funnel in growth hacking

De BOFU is een afkorting voor “Bottom Of FUnnel” wat de derde en de laatste fase van de marketing funnel weergeeft. Ik zeg hier de derde en de laatste, echter zijn er veel meer dan 3 fasen als je bijvoorbeeld kijkt naar de pirate funnel.

Dat komt omdat deze BOFU meerdere onderdelen kent. 

Als je de traditionele funnel dus onderverdeelt, dan bestaat die uit de Top Of FUnnel (TOFU), Middle Of Funnel (MOFU) en deze Bottom Of FUnnl (BOFU).

De BOFU is de fase waar de klant/lead klaar is om een aankoop te gaan doen. Marketingtechnieken die in deze fase worden ingezet zijn dus compleet anders dan die in de TOFU of MOFU fase. Denk hierbij aan directere sales technieken, advertenties en salescopy. 

Als de juiste data wordt verzameld dan is dit ook de fase waar gepersonaliseerde content aan de orde komt. Je laat je prospects echt zien wat ze op dat moment willen zien. Denk hierbij aan gratis trials, gepersonaliseerde aanbiedingen en gratis intake gesprekken.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel...

Wil je dat ik je ga helpen met het implementeren van een growth hacking framework?