Over Jan Willem

Jan Willem den Hollander

Hi, ik ben Jan Willem den Hollander, data architect en cxo expert. Sinds 2009 ben ik ondernemer en eigenlijk altijd bezig geweest met marketing, analytics, data en ondernemen. 

Growth hacking lezing DO-IT

Mijn CV

Dit ben ik

Als een gepassioneerde marketingprofessional, ben ik, Jan Willem den Hollander, al meer dan een decennium actief in de industrie, met een specifieke focus op analytics, tagmanagement en conversieoptimalisatie (CRO). Van mijn beginjaren in marketing tot mijn huidige expertise in analytics processen, heeft mijn carrière een interessant pad gevolgd dat is verrijkt met waardevolle ervaringen en diepgaande kennis.

Ik heb met succes bijgedragen aan verschillende bedrijven en marketingbureaus. Bij iO Digital en Reprise heb ik me volop ingezet in de wereld van e-commerce, terwijl ik tegelijkertijd trots ben op mijn werk voor toonaangevende organisaties zoals Vattenfall, Nestlé en Vodafone Ziggo. Mijn portfolio toont mijn vermogen om verschillende industrieën en bedrijfsmodellen te navigeren en op maat gemaakte oplossingen te leveren.

Ik ben gepassioneerd over het transformeren van bedrijfsprocessen door een datagedreven benadering te hanteren. Ik bied begeleiding bij het opstellen van KPI’s, het zichtbaar en meetbaar maken van data met meetplannen en technische implementatie, tot het opzetten van CRO-processen. 

Ik geloof dat elke organisatie, ongeacht de grootte of sector, kan profiteren van datagedreven besluitvorming.

In de snel evoluerende digitale wereld ben ik toegewijd om bedrijven te helpen zich aan te passen en te gedijen. Laten we samenwerken om de kracht van data-analyse en optimalisatie te benutten en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.

Ik kom uit Zwijndrecht...

woon in Papendrecht en heb een kleine periode vertoeft in Spanje samen met mijn gezin. 

Ik heb een achtergrond in psychologie, in data analyse, digital marketing en een stukje WordPress development. Sinds 2009 ben ik actief als ondernemer in diverse sectoren, waaronder nu als data architect. 

Als ik dit niet doe...

dan speel ik graag muziek, luister naar muziek, lees boeken of ga met mijn zoontje naar de voetbal. Zelf ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden om even lekker mijn hoofd leeg te trainen. 

Ik help bedrijven bij het inzichten creeëren uit hun data...

en hierbij probeer ik de complexe data, simpel te maken. Ik help bedrijven bij het verzamelen van de data, het koppelen van de bronnen (web, app, social etc.) om deze vervolgens inzichtelijk te maken in tools als Power Bi, Looker Studio of gewoon Excel. 

Naast dat bedrijven mij a.i. in kunnen schakelen, schrijf ik op deze website over al deze onderwerpen. 

Zo schrijf ik over web analytics, GA4, tagmanager, maar ik heb ook altijd een zwak gehad voor het hele cxo (customer experience optimisation) proces. 

Ik geloof in de kracht van data...

en de inzichten die het kan geven om te analyseren en te voorspellen (kunstmatige intelligentie). Dit betekent dat ik je in kan laten zien dat met de lichtste inzet, je al hele gave dingen kan visualiseren om zo datagedreven beslissingen te nemen. 

En dit is echt niet moeilijk. 

Ik heb voor prachtige bedrijven gewerkt...

zowel grote als kleine. Een aantal waar ik enorm trots op ben zijn:

 • Enexis
 • Vattenfall
 • Vodafone
 • Renewi
 • Nestlé
 • Bever
 • Ministerie van J&S
 
Maar ook startups heb ik mogen helpen. 

Maar genoeg over mij...

Je ben top de juiste plek als je:

 • Een interim-medewerker zoekt voor een data of analyse project binnen jouw organisatie.
 • Een interim-medewerker zoekt voor een cxo of cro prohect binnen jouw organisatie.
 • Een coach zoekt voor jouw bestaande team voor training en/of ondersteuning.
 • Een spreker zoekt voor jouw volgende event met als onderwerp data, analytics en cxo.
 • Gewoon meer informatie zoekt over de kracht van data voor jouw organisatie.

Laten we kennsimaken

Laten we kennismaken.

Je kan me bereiken via dit formulier, bellen op +31 613099106 of mailen via info@jwdenhollander.nl