Wat is de PIRATE funnel

De PIRATE funnel is een funnel die bekend is geworden in de growth marketing. Het is een funnel die bestaat uit 6 elementen, waarbij de eerste letter van elk element het woord “AAARRR” vormen, vandaar PIRATE funnel. 

AIDA

Pirate funnel in growth hacking

De pirate funnel is zo vernoemd omdat de eerste letters uit de fases de kreet “AAARRR” vormen. Inderdaad, de kreet die piraten symbolisch maken. De pirate funnel bestaat uit 6 onderdelen en drijft eigenlijk de spot met de traditionele funnel, zoals de AIDA en de TOFU, MOFU en BOFU fasen. 

  1. Awareness
  2. Aquisition
  3. Activation
  4. Retention
  5. Revenue
  6. Referral

De eerste twee fasen zijn dik gedrukt, dit omdat dit de fases zijn waar traditionele marketeers met name op richten. De laatste 4 fasen zijn fasen waar wij growth hackers verder gaan.

Deze funnel is een van de vele funnels die bekend is in de wereld van de growth hacking. Zo is een andere bekende term de “inbound marketing” bekend geworden door software bedrijf Hubspot, maar heb je ook het LIFT model en nog vele anderen. 

Ikzelf bepaal specifiek per klant welke methode ik zal inzetten. Dit is geheel afhankelijk van het soort bedrijf en de vraag die op dat moment geld. Nu moet ik zeggen dat het wel vaak het PIRATE model is.

Ik hoop dat je wat hebt aan dit artikel...

Wil je dat ik je ga helpen met het implementeren van een growth hacking framework?